Medewerkers

Huisartsen
H.G. (Henk) van Malenstein
BIG-nummer: 19022650801
Op donderdag: mevrouw C. (Christina) Hiemstra
BIG-nummer: 59914150201

Assistentes
Onze assistenten Denise, Liliane, Jozien en Albert zorgen voor een goed verloop van de organisatie van de praktijk. Bij veel voorkomende, niet ernstige klachten kan de assistent u uitstekend adviseren.

U kunt bij de assistent op afspraak terecht voor:

– urineonderzoek bij o.a. blaasontsteking (s.v.p. vóór 10.30 uur, koel bewaren) *
– 3-maandelijkse diabetescontrole
– bloeddruk meten
– verbinden van wonden
– verwijderen van hechtingen
– injecties
– uitspuiten van oren
– maken van uitstrijkjes
– wrattenbehandeling
– begeleiding bij stoppen met roken
– controle hart- en vaatziekten

* Urine inleveren met naam en geboortedatum erop, formulier invullen en in de koelbox voor de balie plaatsen. U kunt het formulier downloaden en afdrukken: formulier urineonderzoek>>

Praktijkondersteuner somatiek
Nancy is werkzaam als praktijkondersteuner Somatiek. Zij begeleidt patiënten met diabetes mellitus en hart- en vaatziekten. Daarnaast werkt Nancy als assistente bij ons.


Verpleegkundige ouderenzorg
Jozien, onze verpleegkundige ouderenzorg, legt op vrijdagochtend huisbezoeken af bij (kwetsbare) ouderen. Naast de huisbezoeken is zij voor ons en voor de patiënten een aanspreekpunt binnen de organisatie van ouderenzorg in de praktijk en onderhoudt zij contacten met familie en andere zorgverleners.

Praktijkondersteuners GGZ (POH-GGZ)
In onze praktijk zijn op drie dagdelen in de week drie praktijkondersteuners GGZ werkzaam. De POH-GGZ staat voor Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg. Inge Kramer werkt op woensdagmiddag en Jantinus Veenstra op donderdag de hele dag. Op donderdagmiddag werkt Praktijkondersteuner-GGZ Jeugd Martine Beekman.

Bij de POH-GGZ kunt u terecht voor advies en ondersteuning bij klachten van somberheid, angstgevoelens, stress of andere psychische klachten. Een verwijzing van de huisarts is noodzakelijk. De POH-GGZ werkt altijd onder verantwoordelijkheid van de huisarts.

Co-assistent
Wij vinden het belangrijk mee te werken aan het opleiden van artsen. Daarom zijn wij verbonden aan de artsenopleiding van de Universiteit van Amsterdam. Twee tot drie keer per jaar zal gedurende vier weken een co-assistent in de praktijk werkzaam zijn. Het co-assistentschap is een laatste voorbereiding op het artsexamen. De co-assistent woont het spreekuur bij en doet ook zelfstandig spreekuur, waarna wij de bevindingen controleren. Als u de huisarts liever alleen spreekt, dan vragen wij u dit aan ons te melden.